Πρόγραμμα Περιβαλλοντικό

Νοιάζομαι, Φροντίζω και Προστατεύω τα Ζώα - Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το νερό ως μέσο πολιτισμού - Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το ΕΠΑ.Λ. Ελ. Βενιζέλου συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και στην έκθεση αφίσας των προγραμμάτων που πραγματοποιείται στην Πύλη Sabbionara.

Κάντε κλικ εδώ για την αφίσα και την παρουσίαση.

Το Νερό ως μέσο πολιτισμού του ανθρώπου διαχρονικά

Ξεναγήσεις της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με θέμα "Το Νερό ως μέσο πολιτισμού του ανθρώπου διαχρονικά", στα ιστορικά μνημεία της πόλης των Χανίων.

Α΄ΜΕΡΟΣ

Στις  5 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα "Το Νερό ως μέσο πολιτισμού του ανθρώπου διαχρονικά" είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε την ξεναγό κ. Σοφία Μπαγορδάκη, η οποία μας ταξίδεψε στους δρόμους του νερού στην πόλη μας, από την περίοδο της ενετοκρατίας και της τουρκοκρατίας έως και τις μέρες μας. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το ταξίδι αυτό στο χρόνο και για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρατηρήσουμε καλύτερα και να μάθουμε την ιστορία των μνημείων που προσπερνάμε καθημερινά κατά τη διάρκεια των περιπάτων μας στα σοκάκια της πόλης.

Β' ΜΕΡΟΣ

Στις 5 Μαρτίου  πραγματοποιήθηκε το β΄μέρος της ξενάγησης της κ. Μπαγορδάκη Σοφίας στους δρόμους του νερού της πόλης μας. Επισκεφτήκαμε τα δύο από τα τρία Χαμάμ που διασώζονται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας σύμβολα της μουσουλμανικής θρησκείας, όπου σύμφωνα με τις επιταγές του Κορανίου η σωματική καθαριότητα θεωρείται θρησκευτικό καθήκον. Κατευθυνθήκαμε μέσω της οδού Νταλιάνη, στο" Πηγάδι του Τούρκου" και σταθήκαμε στην πλατεία Σπλάντζιας και στην είσοδο της υπόγειας κρήνης που κατασκευάστηκε επί τουρκοκρατίας στην ίδια θέση όπου επί Ενετών υπήρχαν μεγάλες υπόγειες δεξαμενές. Κατόπιν προχωρήσαμε προς την Πύλη Σαμπιονάρα και στρίβοντας δεξιά αντικρίσαμε τη φθαρμένη πρόσοψη της κρήνης, που μαζί με τη θολωτή δεξαμενή της σώζονται ακόμα και σήμερα. Η ξενάγησή μας τελείωσε με μια ευχάριστη έκπληξη. Την είσοδό μας στο ισόγειο του παλατιού του "Ρέκτορα" όπου θαυμάσαμε τη συνύπαρξη της παλιάς και νέας αρχιτεκτονικής μέσα από τη φωτεινότητα του απέραντου γαλάζιου.

Επισυνάπτονται τα 2 αρχεία μορφής Microsoft Word με το φωτογραφικό υλικό:

http://www.epal-elvenizelou.gr/sites/default/files/perib1.docx

http://www.epal-elvenizelou.gr/sites/default/files/perib2.docx

"Το νερό πηγή ζωής και έμπνευσης" - Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα

Λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα του νερού ως πηγή ζωής και έμπνευσης, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών
Αλεξάκη Βάσως, Δασκαλάκη Κωνσταντίνας και Μπορμπουδάκη Κατερίνας, επιχείρησαν μία προσέγγιση στα θέματα:

  • Νερό - Υγεία & Ευεξία
  • Νερό - Ψυχαγωγία
  • Νερό - Καλλιτεχνική Δημιουργία (ζωγραφική, δρώμενο, ποίηση)
  • Νέρο - Μύθοι & Θρύλοι

Παρακάτω μπορείτε να προβάλλετε το βίντεο από την εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας στο ΚΠΕ Ιεράπετρας καθώς και να κάνετε λήψη της παρουσίασης Powerpoint.
 

 

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Επαναχρησιμοποίηση Άχρηστων Υλικών

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Επαναχρησιμοποίηση Άχρηστων Υλικών

Τμήματα: Β Βοηθών Φυσικοθεραπευτών και Β Βοηθών Νοσηλευτών

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Παρασκάκη Γεωργία και Σχοινοπλοκάκη Στέλλα

Σημείωση: Τα παραπάνω πλαίσια (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εκπαιδευτικές Πύλες, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) περιέχουν αυτόματες/ανεξάρτητες ροές ειδήσεων (RSS) και παραθέτονται για ενημερωτικούς σκοπούς. Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου