Φεβρουάριος 2017

Πρόγραμμα Μαθητών από Τετάρτη 1/3/2017

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθητών που θα ισχύει από Τετάρτη 1/3/2017:

http://www.epal-elvenizelou.gr/programma/index.html

Προσοχή: Το πρόγραμμα από τον παραπάνω σύνδεσμο ΔΕΝ λειτουργεί σε κινητά και tablet με Android ή iOS (iPhone/iPad)

Το πρόγραμμα αυτό αφορά ΜΟΝΟ τους μαθητές.

 

Βεβαιωθείτε ότι στα ωρολόγια που έχετε στην οθόνη σας αναγράφεται η σωστή ημερομηνία 27/2/2017.
Αν δεν αναγράφεται η σωστή ημερομηνία, θα πρέπει να κάνετε ανανέωση (refresh) στο πρόγραμμα του φυλλομετρητή σας (internet explorer, firefox, chrome, opera, κλπ) είτε επιλέγοντάς το από το μενού ή κάποιο εικονίδιο ή πατώντας Control - R στο πληκτρολόγιό σας.
Αν και πάλι δεν εμφανίζεται η σωστή ημερομηνία, θα πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη (cache) του φυλλομετρητή σας.

Παρασκευή Μηλόπιτας Σκεπαστής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, της  Γ΄ τάξης της Ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, του τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, εφαρμόζουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που αποκτήθηκαν στα μαθήματα Επεξεργασία Μεταποίηση Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, χρησιμοποιούν εποχικά και Ελληνικά μήλα και αλεύρι για παρασκευή Μηλόπιτας σκεπαστής.

Χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, πλαστικά και ανοξείδωτα  δοχεία, στίφτες, πολυκόφτης,  κατσαρόλες, ταψιά, ηλεκτρική κουζίνα.

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό.

Παρασκευή Μαρμελάδας Μήλου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, της  Γ΄ τάξης της Ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, του τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, εφαρμόζουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που αποκτήθηκαν στα μαθήματα Επεξεργασία Μεταποίηση Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, χρησιμοποιούν εποχικά και Ελληνικά μήλα για παραγωγή Μαρμελάδας Μήλο.

Χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, πλαστικά δοχεία, τρίφτες, κατσαρόλες, γυάλινα αποστειρωμένα δοχεία.

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό.

Παρασκευή Λικέρ Ρόδι

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, της  Γ΄ τάξης της Ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, του τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, εφαρμόζουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που αποκτήθηκαν στα μαθήματα Επεξεργασία Μεταποίηση Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, χρησιμοποιούν εποχικά και ντόπια φρούτα για παραγωγή Λικέρ από Ρόδι.

Χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά δοχεία, σουρωτήρια, κατσαρόλες, γυάλινα μπουκάλια.

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό.

Καλλιέργεια - Φύτευση Λαχανόκηπου

Οι μαθητές της Β' Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος , στα πλαίσια των Εργαστήριων του μαθήματος Φυτική Παραγωγή, με τη βοήθεια των καθηγητών τους μαθαίνουν:
 
• να αναγνωρίζουν τα γεωργικά εργαλεία και τη χρήση τους,
• να εφαρμόζουν απλές και πρακτικές καλλιεργητικές τεχνικές ώστε να προετοιμάσουν το χωράφι για τη μεταφύτευση των λαχανικών
• να αποκτούν την ικανότητα εφαρμογής μιας πρακτικής μεθόδου καλλιέργειας , αφού τα κηπευτικά αποτελούν ένα σημαντικό μέρος
της Μεσογειακής Διατροφής.
 

Διαμόρφωση Σχολικού Παρτεριού

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος,

στα πλαίσια των Εργαστηριακών Ασκήσεων των Μαθημάτων Φυτική Παραγωγή και Αρχιτεκτονική Τοπίου

επέλεξαν με την βοήθεια των καθηγητριών τους τα κατάλληλα φυτά  αλλά και λίπασμα, βότσαλα, γαιόπανο

προκειμένου να ομορφύνουν αισθητικά ένα  παρτέρι ανάμεσα στο ΕΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και 2ο Γυμνάσιο Μουρνιών.

 

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό.

Αναγνώριση κυττάρων από κρεμμύδι

Οι Μαθητές της Β΄ Τάξης Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, εξοικειώνονται με τη λειτουργία του Μικροσκοπίου και μαθαίνουν με τη βοήθεια των καθηγητριών τους να φτιάχνουν παρασκευάσματα φυτικών κυττάρων από κρεμμύδι, στα πλαίσια των Εργαστηριακών Ασκήσεων Φυτικής Παραγωγής, Μορφολογία Κυττάρων.

Υλικά και Όργανα που χρησιμοποιούνται: Μικροσκόπιο, Αντικειμενοφόρες Πλάκες, Καλυπτρίδες, Ξυράφι, Νυστέρι, Βελόνα,  Λαβίδα.

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό.

Διδακτική Επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στην ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Οι μαθητές της Β΄- Γ΄τάξης του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του

Ε.ΠΑ.Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στα πλαίσια των Εργαστηριακών Ασκήσεων των μαθημάτων

Ζωικής Παραγωγής και Επεξεργασίας και Μεταποίησης Ζωικών Προϊόντων ξεναγήθηκαν

στην υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας νωπών,

κατεψυγμένων κρεάτων και παρασκευασμάτων της Πατεράκης Α.Ε, μια

Κρητική οικογενειακή επιχείρηση εύρωστη και δυναμική.

Ενημερώθηκαν από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του Πρωτογενή Τομέα

για τα ΣΤΑΔΙΑ, τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ,

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, από τη παραλαβή πρώτων υλών μέχρι τη διάθεση των

προϊόντων στους καταναλωτές κάτω από αυστηρές συνθήκες υγιεινής ασφάλειας και

Ποιοτικού Ελέγχου αφου η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας HACCP &

ISO 22000 για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

 

Κάντε κλικ εδώ για το φωτογραφικό υλικό της επίσκεψης.

Σε ποιες σχολές μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. - Πανελλαδικές 2017

Επισυνάπτεται το ΦΕΚ "Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ειδικό ποσοστό θέσεων 1% επί του αριθμού των θέσεων ανά Τμήμα σε τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων."

 

 

Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας / Α' Φάση

Κάντε λήψη παρακάτω της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας.

Συμπεριλαμβάνονται η αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση.

Σημείωση: Τα παραπάνω πλαίσια (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εκπαιδευτικές Πύλες, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) περιέχουν αυτόματες/ανεξάρτητες ροές ειδήσεων (RSS) και παραθέτονται για ενημερωτικούς σκοπούς. Το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για το περιεχόμενό τους.